docenten

Hans Gaarthuis


Sinds 1994 beoefen ik actief Taijiquan.

Vanaf 1999 geef ik les in de Yangstijl (en specifiek de moderne vormen zoals de 8, 16, 24, 32 en 42, maar ook de oude Yangstijl 108, een waaier-, stok- en zwaardvorm zijn mij bekend). Tot juni 2017 trainde ik elke week bij mijn leraar van het eerste uur, sifu {=meester) Zhao Qiu Rong, (voormalig bondscoach in China) en een van de beste leermeesters op het gebied van Taijiquan en Oosterse krijgskunsten, Zen meditatie en thee-meester. Sifu Zhao is oprichter van Jing Wu in Nederland. Zijn kennis en kunde op het gebied van Taijiquan en Oosterse krijgskunsten is enorm. Vele kampioenen zijn door hem opgeleid; zowel in binnen- en buitenland behaalden zijn leerlingen vele prijzen.Ambro heeft een twintigtal jaren les gehad van Zhao Q. Rong, oud bondscoach van China.

Daarvoor werd hij door John Smit in Dubai (shotokan)en hier in Nederland door Frank Philipoom (wadu riu) opgeleid tot de 1ste dan karate. Het waren logische vervolgen op de verschillende  sporten die hij met plezier beoefende. o.a. raftracing, boogschieten, judo, zwemmen en atletiek.

Het lesgeven zit hem in zijn bloed. Als onderwijzer en leraar is hij bijzonder gericht op het ontwikkelingsproces van zijn leerlingen.

Ambro is o.a.  lid van Jing Wu Nederland en ingeschreven als leraar en is jurylid van de  Stichting Tai Chi Nederland.

Vanaf 2009 geeft hij les in de Yangstijl (en specifiek de moderne vormen zoals de 8, 16 en 24. De  32 en 42 vorm en ook de oude Yangstijl 108 blijven bestudeerd. Binnen taichi zijn verschillende stijlen en vormen.  Hij  heeft meerdere vormen geleerd en beoefend . Ook  leerde hij de vormen met zwaard en, stok.  Ambro heeft er voor gekozen om zich te beperken tot de  Yangstijl.

Taichi is van oorsprong een vechtkunst, maar Ambro richt zich op de gezondheidsaspecten zonder de bron uit het oog te verliezen.  Tot juni 2017 trainde hij elke week bij sifu  (meester) Zhao Q. Rong.

Tegenwoordig traint hij en studeert hij samen andere  directe leerlingen van Zhao elke week samen om   de technieken te onderhouden en te verdiepen.